Facebook heeft de eerste kwartaalcijfers van 2017 bekend gemaakt en daaruit blijkt dat dit gigantische mijlpaal van 2 miljard gebruikers nu wel heel dichtbij komt. Op dit moment worden er 1,94 miljard actieve gebruikers per maand geteld en dat is weer 18 procent hoger meer dan een jaar geleden. Iedereen die ooit geroepen heeft dan Facebook minder populair wordt, heeft het dus goed mis, want van de complete wereldbevolking van 7,3 miljard gebruikt dus nu ruim een kwart iedere maand Facebook. 1,28 miljard gebruikers gebruiken Facebook ook nog eens dagelijks.

Het duurde acht jaar om de eerste miljard gebruikers binnen te halen, maar dat tweede miljard komt veel sneller. Als het zo doorgaat, dan haalt Facebook binnen vijf jaar het tweede miljard binnen. En er werd ook meteen even een update gegeven van alle bedrijven die Facebook in de loop der jaren opkocht:

  • 1,2 miljard gebruikers voor WhatsApp
  • 1,2 miljard gebruikers voor Messenger
  • 700 miljoen gebruikers voor Instagram

We just announced our quarterly results and gave an update on our progress connecting the world. Our community now has…

Geplaatst door Mark Zuckerberg op woensdag 3 mei 2017

Bij kwartaalcijfers horen ook dollartekens en ook die gaf Facebook prijs. Vorig jaar werd er per gebruiker in het eerste kwartaal van 2016 3,32 USD verdiend aan een gebruiker, dat in het eerste kwartaal van 2017 gestegen is naar 4,23 USD.

Verder was het natuurlijk een kwartaal waarin het bedrijf vooral druk was met alles kopiĆ«ren waar Snapchat ooit uniek in was, tot zelfs statusupdates op WhatsApp en Facebook – die ik overigens niemand ooit zien gebruiken. Op de agenda voor de komende tijd staan zaken zoals performance-issues oplossen, maar ook als het gaat om Facebook Live is er nog wel het een en ander te verbeteren. De laatste tijd verschijnen en livestreams van (zelf)moorden en dat wil niemand onder ogen krijgen. Daarvoor worden dan ook 3.000 mensen extra aangenomen die moeten gaan voorkomen dat dit soort video’s aandacht krijgen op Facebook. Genoeg te doen dus.

 

Bron