WhatsApp gaat het weer mogelijk maken om in een korte tekst een statusupdate weer te geven.

Die functie werd verwijderd toen onlangs een Snapchat-achtige nieuwe Status-functie werd toegevoegd. Daarmee is het mogelijk om video’s en foto’s als statusupdate te plaatsen. Die updates zijn vervolgens 24 uur lang zichtbaar.

Gebruikers hadden kritiek op het verdwijnen van de oude tekststatus, en kort na de uitrol van de nieuwe functie verscheen de oude status weer in een bètaversie van de Android-app.

WhatsApp bevestigt tegen TechCrunch dat de oude status in de komende week definitief terugkomt naar Android en binnenkort ook weer voor iOS-gebruikers zal verschijnen.

De chatdienst zegt van gebruikers gehoord te hebben dat de functie wordt gemist. WhatsApp wil ook de nieuwe Status-functie in stand houden en blijven ontwikkelen.

Het is onbekend hoeveel mensen de nieuwe functie hebben gebruikt. WhatsApp-moederbedrijf Facebook introduceert de afgelopen maanden in al zijn apps, waaronder ook Instagram en Facebook Messenger, functies die lijken op Snapchat Stories. Het sinds kort beursgenoteerde Snapchat ziet zijn gebruikersgroei ondertussen afnemen.

Bron